Olajok

 xxxx

 

 

Olivaolaj

Törekedjünk, hogy frissen préselt legyen, idővel veszít az antioxidáns hatásából. Soha ne hevítsük fel annyira, hogy füstöljön. (1)

Napi 1 dl 31%-kal csökkenti a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát. (2)

EGY teáskanál/fő/sütés (magas zsírtartalom miatt) (3)

Szűrt olivaolaj (szinte átlátszó, nem zavaros, kristálytiszta) - sütéshez való. (3)

Nem szűrt, zavaros - ez az egészségesebb. (3)

 

 

 

 

1. Dab Buetner: A hosszú élet titkai, Open Books 2021. 

2. Dr. Peter Attia: Végig élni, a hosszú élet tudományos alapjai, XXI. század Kiadó 2024.

3. FILÉZŐ podcast - Miért ne fetisizáljuk az olivaolajat?