Zöldségek

 images_1.jpg

Bab

Heti három alkalommal fogyasztva 30-40%-kal csökkenti a végbélrák kialakulásának az esélyét. (2)

 

Borsó

Heti három alkalommal fogyasztva 30-40%-kal csökkenti a végbélrák kialakulásának az esélyét. (2)

 

Paradicsom

Heti 3-4 alkalommal fogyasztva 70%-kal csökkenti a petefészekrák/prosztatarák kialakulását. (2)

 

 

Szója 

Koleszterin (LDL) csökkentő hatással bír. (2)

 

Tofu

Kínai eredetű élelmiszer, melyet a szójababból kinyert szójatej megaltatásával és a visszamaradt „túró” összenyomásával készítenek. Magyarul szójababsajtnak is nevezik. (1) Flavonoid tartalma miatt segít a szív megóvásában, jelentősen csökkenti az emlődaganat kialakulásának veszélyét. (2) Koleszterin (LDL) csökkentő hatással bír. (2)

 

 

1. https://hu.wikipedia.org/wiki/Tofu

2. Dab Buetner: A hosszú élet titkai, Open Books 2021. 

Címkék: zöldségek